Начин на приготвяне
Маята се натрошава във 150 мл хладко прясно мляко или вода. Добавя се захарта и малко брашно. Оставя се настрана, завита с кърпа да шупне. Брашното се пресява в дълбока купа. След като шупне маята се добавя към брашното.
Добавят се и останалите изброени продукти за тестото. Замесва се меко тесто. Оставя се на топло, завито да втаса. Втасва около 20-30 минути. След като тестото втаса се разточва на тънка кора. От нея се изрязват кръгове. Аз използвах чаша.
Във всеки кръг се слага по малко сирене и се прегъва на две, после на още две. Притиска се леко със пръсти в долния край. Редят се в помазана с олио и набрашнена тава. Подреждат се от края към средата.
Същото се повтаря и със останалите кръгчета. В средата се слага малка топка тесто. Оставя се да втаса още 30 минути. След като втаса се помазва със жълтъка, малко олио и малко вода. Средата поръсих със сусам.
Пека на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. След като е готова питата се вади от фурната и се поръсва със вода. Завива се и се оставя за десетина минути.