Петел с кисело зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Петел с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"И да знаете, когато някой каже, че обича пиле със зеле, той има предвид, че иска да му приготвите Петел с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 кг.
  • сланина - 200 г
  • червени чушки - 4 - 5 бр. сухи
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива и нарязва на едри парчета, които се сваряват в леко подсолена вода. Зелето се нарязва и се задушава в олиото. Добавят се чушките, червеният и черният пипер.

В дълбока тенджера се изсипва част от зелето, нареждат се парчетата месо и се покрива с останалото зеле и нарязаната сланина.

Задушава се до пълно омекване на месото и зелето. Прехвърля се в тава и се запича в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: