Начин на приготвяне
Наредете бутчетата в тава, посолете и поръсете с малко къри. Печете на 200 °C за около 15 минути.
През това време пригответе соса. Разтопете маслото и в него запържете първо скълцания лук за кратко и добавете брашното.
Налейте млякото и бъркайте енергично, за да не останат бучки. В него сложете бутчетата и ако е много гъсто, долейте малко пилешки бульон или вода.
Добавете подправки и оставете фрикасето да се сготви напълно.
Сварете ориза в подсолена вода и 1 ч.л. оцет. След като се свари, го отцедете и изплакнете със студена вода.
Сипете в чиния от сварения ориз, отгоре поставете бутче и полейте със соса.
Пилето с млечен сос и бял ориз е много вкусно.
Коментари