Начин на приготвяне
Разтворете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.
Сложете бисквитите с маслото в блендер и смелете.
Вземете форма с падащо дъно и сложете бисквитените трохи, с ръка натиснете, така че да се получи бисквитена основа и лек борд около стените. Сложете в хладилника за 30 мин.
Разтворете набъбналия желатин на водна баня и охладете.
Сложете сметаната, крема сиренето и захарта в купа. Разбъркайте и внимателно добавете желатина.
Продуктите трябва да са със стайна температура и желатинът да не е много топъл, за да не се пресече сметаната.
Нарежете ягодите на ситно и ги добавете в купата, разбъркайте.
Извадете формата от хладилника и сипете млечната смес.
Сложете да се стяга в хладилника за минимум 6 часа.
Накрая покрийте чийзкейка със сладко от ягоди и декорирайте с цели пресни ягодки.
Чийзкейкът с ягоди и шоколадови бисквити е готов.