Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки късчета и сложете във тенджера под налягане с малко сол да се свари за 20 мин.
Почистете зеленчуците и нарежете лука и моркова на дребно, целината на - полумесеци, картофите - на малки кубчета, а чушката - на по едри парчета.
Сложете зехтина в тиган на котлона и загрейте. Добавете лука, морковите и картофите. Запържете за 5-6 мин, след това добавете целината и чушката. Разбъркайте и пържете още 3 мин.
Отцедете месото от бульона и го сложете в тигана, подправете със сол, черен пипер и мащерка.
Сипете бульона в тенджера и оставете да кипне. Добавете цялата смес от тигана в бульона и разбъркайте.
Оставете чорбата да поври 20 мин, сложете лимонената киселина, разбъркайте и махнете от котлона.
Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Коментари