Начин на приготвяне
2 яйца се разбиват със 100 г захар с миксер. Добавят се брашното, смесено с бакпулвера, като се разбива с минимум намален миксер.
След това се прибавят 2 с.л. олио и прясното мляко.
Към сместа се изсипват ябълките - обелени и нарязани на тънки филийки.
Сместа се изсипва във форма за торта - 20 см /моята е 24 см/ и се изпича
на 180 г за около 30 мин.
Сладкишът се изважда от фурната и се залива с разбито 1 яйце, 2 с.л. разтопено масло и 60 г захар.
Хубаво е отгоре да се поръсят нарязани на едро орехи /аз нямах/
Ябълковият сладкиш се връща във фурната за печене за още 15 мин.
След като поизстине малко, се поръсва с пудра захар!
Пухкавият ябълков сладкиш със заливка е готов.
Коментари