Шарен кекс с кисело мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
11/12/2011
"Обикновен, но много вкусен и пухкав домашен кекс нежен портокалов аромат"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277 840
  • Преглеждания за месеца1150
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте яйцата със захарта до пухкава консистенция и добавете последователно портокаловата кора, олиото и киселото мляко. Разбийте с миксера добре и на порции сипвайте смесените предварително брашно, ванилия и бакпулвер.

Разбийте отново хубаво и отделете 1/3 от сместа, която се разбива с какаото. Намазнете и леко набрашнете кексова форма. Започнете да редувате бяла, кафява, бяла смес до изчерпване.

Сложете кекса да се пече, като проверявате готовността му с клечка, която трябва да излезе суха. Готовият сладкиш леко се охлажда, обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 47
4 18
3 19
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivo
Ivo
15.05.2016 16:58
Не слагайте кекса в загрята фурна !!! Ще остане суров от вътре и прегорял от вън.
5
5
Янка Горанова
Страхотен става този кекс, аз го правя редовно. С разлика, че прибавям и портокаловия сок и го правя без кисело мляко.
2
12
Борислава
Борислава
29.10.2015 23:26
Кекса стана чудесен и мисля, че ще ми стане любим! От горе го намазах с шоколад и сладко от малини. Благодаря за страхотната рецепта !
4
3