Солена торта за рожден ден

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
675
207
346
2
07/10/2016
"Ако сте сред почитателите на солените торти - това е нашето неустоимо предложение за вашия празник "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 244
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцата, солта, захарта, содата и млякото и разбийте с миксер. След това бавно започнете да добавяте брашното при непрекъснато бъркане. Когато сместа е готова, направете палачинките в добре загрят тиган.

Когато палачинките са готови, започнете сглобяването на тортата. Първата палачинка намажете с маргарин. Добавете краставички, шпек, нарязан на полумесец. Следващата палачинка намажете с лютеница и добавете луканков салам, нарязан на слайз.

Може да сложите и маслини. Следващата намажете с майонеза. Сложете настърган кашкавал. Редувайте, докато ви свършат палачинките. Последната палачинка намажете с майонеза, поръсете обилно с настърган кашкавал, украсете с маслини без костилка.

Отстрани подредете краставици и шпек като ги редувате. Използвайте луканковия салам, за да направите рулца, в които да поставите магданоз. Отстрани на подноса наредете маслини с костилка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора Мещерова
По принцип не слагам маргарин, но днес реших да сложа. Изяде се буквално за секунди! Много я харесаха :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.10.2016 22:52
Махам маргарина и е чудесна :)
1
0
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
07.10.2016 21:31
Тортата е страхотба, но моля ви, НЕбизползвайте маргарин. Когато палачинките са добре приготвени може да ги намажете с мъничко масло. Така не се налага да ги мажете допълнително. Остават много мекички и пухкави.
Иначе идеята за солена палачинкова торта е прекрасна! Една от най-любимите ни :)
1
0