Начин на приготвяне
Нарязваме лука на тънки ивици. Магданоза го нарязваме. Отмерваме си 140 мл червено вино. Почистваме дробчетата и ги измиваме. Слагаме дробчетата в купа. Слагаме в тиган малко олио и позапържваме лука. Измиваме дробчетата. След като поомекне лука прибавяме дробчетата.
Разбъркваме и после добавяме сол и черен пипер на вкус. Наливаме виното отгоре. Оставяме да къкри на тих огъ, за да се изпари малко виното. В тавичка прехвърляме всичко, сипваме малко гореща вода. Запичаме до приятна коричка.
Към края слагаме нарязаният на дребно магданоз. Поднасяме ги с гарнитура от сварени картофи и магданоз, подправени със сол и зехтин. Така приготвените дробчета можем да използваме и само като мезе.