Вкусна пилешка яхния с картофи

08/10/2016
"Яхнията е най-предпочитаното и търсене ястие в разгара на есента, когато температурите навън падат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 130
  • Преглеждания за месеца6311
  • Преглеждания за седмицата1363
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр
  • олио
  • пилешко месо - бяло или 2 бутчета
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 с. л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Миглена
Миглена
18.08.2018 15:00
Сготвих я и ми харесва.
4
0