Вкусна пилешка яхния с картофи

08/10/2016
"Яхнията е най-предпочитаното и търсене ястие в разгара на есента, когато температурите навън падат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177 306
  • Преглеждания за месеца2747
  • Преглеждания за седмицата368
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр
  • олио
  • пилешко месо - бяло или 2 бутчета
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 с. л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Миглена
Миглена
18.08.2018 15:00
Сготвих я и ми харесва.
9
0