gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Вкусна пилешка яхния с картофи

Вкусна пилешка яхния с картофи

08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Яхнията е най-предпочитаното и търсене ястие в разгара на есента, когато температурите навън падат"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр
  • олио
  • пилешко месо - бяло или 2 бутчета
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
41
30
21
10
Дай твоята оценка: