Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Джамбалая с пилешко и чоризо

Джамбалая с пилешко и чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Джамбалая с пилешко и чоризо4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Джамбалая - ароматно вълшебство с пилешко и чоризо. Ястие, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 450 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. (печени и обелени)
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л
  • чоризо - 150 г (или друг пикантен колбас по избор)
  • каджун - смес от 1 ч.л червен пипер, 1 ч.л чили на люспи, 1 ч.л сух босилек, 1 ч.л млян кимион и 1/2 ч.л черен пипер
  • ориз - 250 г
  • домати - 400 г (1 консерва на кубчета)
  • бульон - 500 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям и дълбок тиган на умерена температура и запържете нарязаното предварително пилешко месо на кубчета до златисто или за около 8-10 мин.

Извадете пилешките късчета и запържете лука нарязан предварително на кубчета до омекване около 4 мин.

Добавете чушките, нарязани на лентички, нарязания на ситно чесън, чоризото нарязано на парченца, и подправката Каджун. Гответе, като постоянно разбърквате за около 5 мин.

Върнете пилешките късчета, добавете ориза, нарязаните на кубчета домати и пилешкия бульон. Разбъркайте много добре и захлупете с капак.

Гответе до готовност на ориза за около 20 - 25 мин.

Джамбалаята с пилешко и чоризо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Ммммммм
16.12.2016 20:07
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Ще прощавате ама съм изпуснала ориза, който се прибавя преди доматите и бульона! Сега прочетох и забелязах...
08.10.2016 16:45