Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържени кюфтета с гъби

Пържени кюфтета с гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пържени кюфтета с гъби
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Изключително ароматни и хрупкави кюфтета, приготвени с много майсторлък и мерак"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг прясно смляна кайма от свинска плешка /или 1 кг месо св. плешка/
  • гъби - 500 г печурки, шийтаке, портабела или други
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 зелена
  • магданоз - 10 - 15 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г пшенична
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • сол - 22 - 25 г
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - ½ ч.ч. растително за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи вариант: Гъбите, лукът и чушката се нарязват на ситно и се прибавят към каймата.

Втори вариант: Месото, гъбите, лукът и чушката се смилат в машинката за мелене на месо със ситна решетка. Към сместа се добавят яйцата, галетата, солта, подправките и магданозът нарязан на ситно.

Омесва се много добре. Правят се добре оформени кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в растителната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: