Баница с ябълки, орехи, канела и локум

VeselinaVeselina
Готвач
263
56
259
3
09/10/2016
"Денят обещава да е хубав, щом започва с аромат на ябълки, орехи и канела "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 316
  • Преглеждания за месеца1137
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим ябълките от кората, почистваме ги от семки и дръжки. С едрото ренде ги настъргваме в купа. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за ядки. Нарязваме локума на малки парченца. Изцеждаме ябълките, но не прекалено, които сме настъргали.

Разстиламе корите за баницата, която ще правим. Намазваме с малко олио една кора и отгоре слагаме друга. Нанасяме в широкия край част от ябълките, следва локума, орехите и захарта по дължина. Накрая слагаме канела. Навиваме на руло.

Широката част по дължина, в която слагаме по отделно от всички смеси, е с ширина 4 см. След като навием първото руло, повтаряме процедурата със останалите кори. Слагаме хартия за печене в тава от фурната.

Нарязваме ги на парчета всичките рула, приблизително 5 бр. малки парчета от руло. Нареждаме плътно едно до друго парчетата по дължина, като свързано руло.

Нарязваме маслото на много малки късчета и ги разпределяме върху баницата. Печем в загрята на 170 гр. фурна. След като се изпекат, още топли ги слагаме в чиния и поръсваме с пудра захар с цедка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар