Пълнен заек със свинско и кисело зеле

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
10/10/2016
"Само истински кулинарен гений би се сетил да напълни заек със свинско, за което му благодарим от сърце "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 844
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте заека.

В малко олио задушете лука, моркова, дробчетата и ориза. Сипете малко вода и подправките. С получената смес напълнете заека. Зашийте отвора с конец и намажете заека със смес от сол, червен пипер и малко олио.

Нарежете зелето на ивички, а месото - на кубчета. Добавете малко червен и черен пипер, разбъркайте хубаво и изсипете в дълбока тава /тенджера/.

Отгоре сложете пълнения заек и го покрийте с лентите бекон. Сипете малко вода, завийте с фолио и печете на 170-180 градуса за около 2.30-3 часа.

Накрая свалете фолиото и допечете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар