Свинска глава на пещ

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3107804
Свинска глава на пещ
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции6
"Само онези, които са опитвали тази вкусотия, ще разберат любовта, с която говорим за печената свинска глава"

Необходими Продукти

  • свинска глава
  • свинска мас
  • чесън - 3 - 4 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Свинската глава се изчиства много хубаво. Цялата се нарязва на средно големи кубчета.

Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.

Цялата глава се намазва обилна с мас. Посолява се и се поръсва с 1- 2 пакетчета черен пипер.

Главата се слага в тавата и се завива с фолио.

Мята се да се пече във вече загрятата пещ. Пече се около 4 часа в запечатана пещ, след което се отваря и се пече още 30 мин.

След като главата се извади от пещта и от тавата, се слага в подходящ съд за поднасяне.

В устата се слага лимонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: