Задушено свинско със зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
10/10/2016
"Свинско със зеле - класика в кухнята "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 116
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1зелка около 1200 г
  • свинско месо - 500 г плешка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 50мл
  • дафинов лист - 2бр
  • домати - 2бр
  • червен пипер - 1 ч.л
  • магданоз
  • бульон - 200мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета.

Сложете зехтин в дълбока тенджера и сложете месото, запържете до златисто, като периодично разбърквайте.

Нарежете зелето и доматите.

Сложете зелето в тенджерата при месото, разбъркайте и захлупете с капак. Оставете така за 5 мин, махнете капака и разбъркайте.

Добавете доматите, червен пипер и подправките. Сложете дафиновия лист, сипете бульона, разбъркайте и сложете отново капака.

Задушавайте зелето до готовност, докато остане на мазнина.

Накрая поднесете свинското със зеле с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар