Начин на приготвяне
Свинското и сланината се нарязват на парчета и се смилат в блендер. Когато каймата е готова, се омесва с малко чубрица и черен пипер. Правят се средно големи топчета.
В съд за варене се налива вода и се слага да заври, към нея се добавят топчетата.
Пяната от тях се маха и се пуска малко сол, за да излезе всичката пяна. Когато спре да се пени, се слагат 2 чаши армеева чорба.
Докато поври така още 5 мин, се нарязват лукът, червена, зелена чушка и морковите. Те също се добавят и ври още 15 мин. След това се добавя фиде и ври още 15 мин.
Накрая се добавя един настърган домат и се оставя да поври още 10 мин. Супата се оставя да охладнее.
През това време жълтъкът и 1 с. л. мляко се разбиват заедно с малко лимонена киселина. Към тях се добавя малко студена вода и един черпак от вече хладката супа. Всичко това се изсипва в супата топчета и се разбърква. Не се вари повече.
Добавя се черен пипер, при желание ако има - и пресен ситно нарязан магданоз.
Нестандартната супа топчета е готова.
Коментари