Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Цветна зеленчукова фритата

Цветна зеленчукова фритата

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Цветна зеленчукова фритата
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
12 мин.
Порции
3
"Бърз, свеж и здравословен обяд за всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • карфиол - 50 г
  • кашкавал - 30 г
  • брашно - 1 с.л. картофено
  • чушки - 1 бр зелена + 1 бр. червена
  • гъби - 5 бр. малки
  • царевица - 30 г
  • грах - 30 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се режат на дребно и се слагат в тиган под капак заедно с половината мазнина, за да се задушат за 2- 3 минути.

Използвам замразени от тези, които нямам в прясно състояние и стават изключително бързо.

Когато са омекнали, прибавям към тях разбитите яйца с настърган кашкавал към тях и картофеното брашно.

Сипваме останалата част от олиото и запържваме фритатата за 2-3 минути от всяка страна като обръщаме с помощта на чиния или капак.

Цветната зеленчукова фритата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: