Начин на приготвяне
Соята се залива с 2 с.л. вряла вода и се замесва както кайма за обикновени кюфтета заедно с яйцето, половината лук - настърган, разкиснат хляб и подправки на вкус.
Оформят се топчета, които се овалват в брашно (имайте предвид, че соята не споява така добре, както месната кайма и има голяма вероятност някой от топчетата да се разпаднат по време на варенето.
Важно е, когато ги приготвяте, да ги притискате много силно, за да са максимално стегнати.
Чушките, морковът, останалият лук и гъбите се режат на парчета и се слагат в тенджера с около литър и половина вода. Варят се 15 минути, след което добавяте внимателно топчетата, сол и подправки.
Така супата ври още 5 минути и накрая добавяте фидето. След около 3 минути изключвате котлона, но оставяте още малко тенджерата там.