Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Празнична баница с късмети

Празнична баница с късмети

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Празнична баница с късмети3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Дайте на останалите да четат късметчетата, а вие си хапнете вкусна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 350 г
  • кисело мляко - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, бакпулвера, натрошеното сирене и олиото. Разбъркайте сместа.

Разтопете половината от маслото, вземете една кора, намажете я с маслото, сложете още една върху нея и поръсете с млечната плънка. Навийте я на руло, като започнете от дългата и част.

Намажете тава с малко олио и сложете навитата кора в средата, като я увиете на охлюв.

Така процедирайте със всички кори и ги редите около средното в тавата.

Останалото масло нарежете на парченца и сложете на места отгоре върху корите, ако ви остане от плънката, разпределете и нея.

Сложете във фурната на 170 градуса за 30 мин до готовност на баницата.

Късметите направете и ги закрепете с клечки за зъби върху готовата баница.

Може да ги увиете във фолио и да ги сложите в корите, преди да ги навиете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кирил Дончев
Кирил Дончев
Приготвих рецептата без късмети (сезона е неподходящ) и в ъгловата тава , но пак бе вкусно
14.07.2017 21:37