Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с ябълки, чушки и босилек

Свински пържоли с ябълки, чушки и босилек

Свински пържоли с ябълки, чушки и босилек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вярвате ли в любовта от първа пържола или да ви поканим на гости отново?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • ябълки - 2 бр. сладко - кисели
  • чесън - 1 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • босилек
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Почистете лука и чесъна от люспите и нарежете на ситно.

Почистете ябълките от сърцевината и корите и ги нарежете на кубчета. Поръсете с лимонов сок.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на лентички.

Загрейте 2 с.л. зехтин в подходящ тиган. Запържете до златисто пържолите от двете страни за 4-5 минути.

Готовите пържоли сложете в друг съд на топло и ги завийте с фолио, докато приготвите останалите продукти.

В тигана, в който сте пържили месото, сложете още 2-3 с.л. зехтин. Добавете чесъна и лука и запържете.

Сложете чушките и ябълките и пържете около 3-4 мин при непрекъснато бъркане, като внимавате зеленчуците да не се препържат и омекнат много.

Накрая върнете отново свинските пържоли в тигана и разбъркайте. Полейте със сока от пържолите. След около минута отстранете ястието от котлона. Поръсете с листенца босилек.

Поднесете пържолите върху канапе от зеленчуци и ябълки.

Свинските пържоли с ябълки, чушки и босилек са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: