Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница със сусам

Вита баница със сусам

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Вита баница със сусам
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вита баница със сусам - причина номер едно да ставаме сутрин от леглото"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 300 г
  • газирана вода - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сусам - 10 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете малко от олиото в тава и я намажете с него.

Разбийте яйцата с останалото олио, добавете натрошеното сирене, газираната вода и разбъркайте.

Разтопете маслото, вземете две кори, намажете едната с масло, а с другата захлупете и сипете малко от плънката.

Навийте на руло, получава се малко течна плънка, но и да изтече не е фатално

Сложете в средата на тавата и навийте на охлюв.

Направете и останалите кори, като ги слагате около средната в тавата.

Останалата плънка разпределете отгоре и поръсете със сусам.

Сложете вашата вита баничка във фурната на 170 градуса и я запечете за около 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: