Кюфтета от кайма и тиквички върху доматено пиперково пюре

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
11/10/2016
"Невероятно сочните и вкусни кюфтета с пикантно доматено-пиперково пюре, за които ще си спомняте винаги когато сте гладни!"
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме тиквичката и лука. Настъргваме ги на ренде и оставяме рендосаната тиквичка да се отцеди от водата.

Накисваме филия хляб във вода и с ръце изстискваме водата.

Нарязваме магданоза на ситно.

В купа слагаме каймата и към нея прибавяме настърганите тиквичка и лук, мокрия хляб, едно сурово яйце, магданоза, содата, белия пипер, кимиона и сол на вкус.

С ръце измесваме хубаво сместа и я оставяме за около един час да почива.

През това време си приготвяме доматено-пиперковото пюре, като в тава подреждаме измитите цели домати, почистените от дръжките и семето чушки и почистена, но необелена главичка лук.

Слагаме тавата със зеленчуците във загрята фурна на 180 градуса и ги печем около 45 минути.

Изваждаме изпечените зеленчуци, оставяме ги малко да се охладят, след което ги обелваме от люспите и ги нарязваме на едри парчета.

Към тях прибавяме нарязан магданоз и всичко заедно пасираме с пасатора.

Добавяме сол на вкус, захарта, червеното вино и олиото.

Ако ни се струва, че пюрето не е с нужната гъстота, можем да го сложим на огъня да поври и да добие желаната от нас плътност.

Когато пюрето е готово, се връщаме на каймата, като от нея оформяме големи кюфтета.

Кюфтетата овалваме в брашно и ги подреждаме в тавичка, в която сме загряли предварително олиото.

Слагаме ги във фурната и ги печем около 20 минути на 200 градуса.

В чиния слагаме на дъното няколко лъжици от доматено-пиперковото пюре и върху него сервираме готовите топли кюфтета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар