Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-пурички

Банички-пурички

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Банички-пурички
Снимка: Джемиле Чешлиева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20-25
"Вкусна закуска, която се приготвя бързо и лесно И да не забравите да си вземете и за после"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 300 г
  • кайма - 200 г смес
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна. Вътре се натрошава сиренето. Разбъркват се, докато се получи гъста смес. Вземат се корите и се комбинират по 2 или 3 листа, в зависимост от броя на корите и се режат на триъгълници. Големината на триъгълниците зависи изцяло от вас.

В по-широката част се слага от приготвената смес, краищата се прегъват и се увиват на руло. Краищата им се намокрят съвсем малко. Едната част от корите се пълнят с приготвената смес, а другата с кайма. Каймата не се запържва, а се слага сурова. Пържат се в загрята мазнина до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: