Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни пържоли със сирена и зеленчуци

Сочни пържоли със сирена и зеленчуци

Сочни пържоли със сирена и зеленчуци
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
"Ароматни пържоли, които буквално се топят в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чушки - 3 бр. зелени
  • печурки - 6 бр.
  • за маринатата
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете 4 пържоли от месото, начукайте ги леко с чукче и ги сложете в подходящ съд. Пригответе марината като смесите, виното, соевия сос, горчицата, и захарта. Посолете пържолите със солта и пипера и ги залейте с маринатата. Оставете ги за 2 часа в хладилник.

След това ги подредете в подходяща тавичка, отгоре подредете колелца топено сирене, след това нарязания на полумесци лук, нарязаните гъби и нарязаните на шайби чушки. Посолете леко със сол.

Завършете ястието с нарязания на кубчета кашкавал, налейте много малко олио и малко вода. Завийте с фолио и печете около 35-40 минути, свалете фолиото и допечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: