Свинско месо с тиква

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Свинско месо с тиква
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свинско месо с тиква - сочно и много вкусно."

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • свински врат - 2 пържоли
  • олио - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 2 щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Светските вратни пържоли хубаво е да са без кост. Нарязват се на парчета. Тиквата се почиства и измива. Обелва се от кората и се нарязва на парчета с големина на локум.

Тиквата и месото се поставят в купа и се подправят с подправките и олиото. Разбъркваме хубаво и оставяме в хладилник за няколко часа. В дълбок тиган.

Поставяме парчетата тиква и месо и запържваме до приятен загар от всички страни. Навиваме виното и поставяме лист дафинов лист. Затваряме с капак. Намаляме температурата на котлона на умерена степен и оставяме на изври течността.

Свинско месо с тиква - сочно и много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: