Свинско варено с боб на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свинско варено с боб на фурна
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Няма мъж, който да устои на това предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2бр. малки
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 бр. малки
  • магданоз
  • боб - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в подсолена вода. Оставете да се охлади и го накъсайте на парчета.

В тиган сипете олио и запържете нарязания лук, чушки и настърганите моркови. След като поомекнат, добавете месото и нарязаните на ситно домати.

След няколко минути добавете брашното и червения пипер. Налейте вода и прибавете останалите подправки. Изсипете сварения боб в тава и го залейте със сместа от тигана.

Разбъркайте добре и запечете ястието на 200 градуса, около 35 минути.

Извадете от фурната и поръсете свинското варено с нарязан магданоз.

Свинското варено с боб на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: