Свински късчета с винен сос

12/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Обожаваме манджи с месце и сос, който след това можем да отопим с хляб "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 297
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета. Поръсете късчетата с брашно, сол и черен пипер, изтръскайте излишното.

Загрейте зехтина в тиган на котлона и сложете месото. Пържете до златисто, като периодично разбърквате. Извадете месото върху домакинска хартия.

Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно. Сложете ги в мазнината от месото и запържете до омекване. Добавете брашното и черния пипер, разбъркайте и пържете около минута. Добавете половината масло, оставете да се разтопи и сипете виното.

Разбъркайте, сместа ще се сгъсти, оставете няколко минути да се изпари алкохола, подправете със сол, черен пипер и сложете стрък мащерка. Сипете бульона, добавете останалото масло и разбъркайте.

Върнете месото в соса и захлупете. Кипнете и оставете покрито за около 20 минути като периодично разбърквате. Гответе до сгъстяване на соса.

Накрая махнете от котлона, поръсете с магданоз и нарежете по желание една малка люта чушка за разкош.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар