Бял зрял боб по селски с наденица

12/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Толкова вкусен става, че дори и на онези, които не са почитатели на боба, ще им се дояде "
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 011
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме един литър вода на огъня да заври. Измиваме боба и го слагаме във врящата вода, като прибавяме и 1 ч.л. захар, за да се свари по-бързо. Оставяме го да ври около 30 минути, след което изсипваме първата водата и на нейно място наливаме друга чиста, топла вода около 1.5 литра.

Нарязваме на дребно лука, а морковите на кубчета и ги прибавяме към боба. Оставяме така да ври около 30 минути. В отделен съд слагаме брашното, червения пипер и малко студена вода. Разбиваме хубаво, до получаване на гладка каша, след което я изсипваме във врящия боб.

Изпичаме две червени чушки, обелваме ги и ги нарязваме на дребни парчета. Също така нарязваме на дребно и червения, и зеления домат. Добавяме ги в боба и оставяме да се варят още 30 минути. Накрая прибавяме олиото, джоджена нарязан на дребно, сол на вкус и нарязаната на кръгчета наденица.

Варим още 10 минути, сваляме от огъня и сервираме топъл.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар