Вкусен тас кебап

13/10/2016
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
83 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310 301
  • Преглеждания за месеца10126
  • Преглеждания за седмицата1455
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена83

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни. Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото. Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер, и 500 мл вода. В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:

Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте. Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Рейтинг

5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#229691
Интересното в тази рецепта е, че се използват едновременно и двата вида гарнитури- и ориз, и картофено пюре.
0
0
maria
maria
05.12.2018 16:57
Пробвах рецептата, но само с ориза, без картофеното пюре, вкъщи много го харесаха. Благодаря! :)
4
0
uzi
uzi
10.12.2016 19:16
Слагам ли чесън?
1
0
Елена Стефанова Йорданова
Две скилидки,пропуснала съм го!
1
1
Силвия
Силвия
17.01.2018 20:04
Аз на всички манджи слагам по 1, 2 скилидки...
5
1