Вкусен тас кебап

27/12/2019
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
97 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо568 579
  • Преглеждания за месеца13594
  • Преглеждания за седмицата1251
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена97

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кебап

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни.

Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото.

Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер, и 500 мл вода. В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете кебапа да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:

Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.

Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Вкусният тас кебап се поднася с варен ориз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 21
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Tanq Kostadinova
Tanq Kostadinova
24.09.2019 17:00
Направих го,само,че сложих и гъби при кебапа,а на картофеното пюре без шафран,с двете гарнитури и салатка от прясно зеле,чудесно!
2
0
Потребител#229691
Интересното в тази рецепта е, че се използват едновременно и двата вида гарнитури- и ориз, и картофено пюре.
0
0
maria
maria
05.12.2018 16:57
Пробвах рецептата, но само с ориза, без картофеното пюре, вкъщи много го харесаха. Благодаря! :)
4
0