Глазирано портокалово свинско с гъбки

13/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43510643694
"Примамливо сладко-кисело шарено свинско месце, което чака точно вас "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г (да не е филе, по - подходящо е такова със сланина)
  • гъби - 200 г
  • портокали - 50 мл сок
  • лимони - 10 мл сок
  • олио - 100 мл
  • мед - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително приготвяме соса от портокаловия и лимоновия сос, 1 ч.ч. вода, 1/2 к.л. сол, 1 к.л. мед и соев сос. Месото се реже на парчета или ивици с дебелина около 1 см и се запържва в мазнината по около 3 минути от всяка страна.

Дръпваме за малко тигана от котлона и го заливаме със сладко-киселия цитрусов сок. Връщаме на котлона и затваряме с капак, за да се задушава. Оставяме поне 20 минути или докато соса поизври. Тогава добавяме нарязаните гъби, разбъркваме няколко пъти, доливаме още 1/2 ч.ч. вода и отново затваряме с капака за около 5 минути.

Ястието е готово, когато отдолу в тигана почти не остава сос- целият сос полепва по месото и и гъбките, като ги прави лъскав и примамливи.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар