Шкембе чорбица за мераклии

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
13/10/2018
"Днес ще ви вдъхновим да си приготвите уникална шкембе чорба. Защо? Защото е невероятно вкусна и лесна..."
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 262
  • Преглеждания за месеца9633
  • Преглеждания за седмицата224
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шкембето и го слагаме да се вари в тенджера под налягане заедно със ситно нарязания кромид и сол на вкус.

Свареното шкембе нарязваме на кубчета. В тенджера изсипваме бульона и нарязаното шкембе и връщаме на котлона.

В купичка разбъркваме брашното с прясното мляко и при постепенно бъркане на тънка струйка изсипваме в бульона. Варим за около 5-10 минути.

В купа запържваме маслото и прибавяме 1 ч.л червен пипер, и го добавяме към шкембето.

Поднасяме шкембе чорбата с черен пипер и чесън с оцет.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
30.12.2016 19:35
Далеч от класическата шкембе чорба !
12
2
Lyubomir
Lyubomir
14.10.2016 07:27
Ммм колко апетитно изглежда!
1
2