Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Крехко свинско с ананас и топено сирене

Крехко свинско с ананас и топено сирене

Крехко свинско с ананас и топено сирене
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Уникално съчетание от вкусове, в което ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут
  • ананас - 4 шайби от компот
  • топено сирене - 120 г
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • бял пипер
  • лук - 1 глава голяма
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на подходящи късчета. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото в подходящ дълбок съд за готвене. Сложете лука и запържете за кратко и след като започне да омеква и да се карамелизира, прибавете месото.

При непрекъснато бъркане, гответе 5-6 минути, докато месото се запържи. Прибавете бялото вино, разбъркайте и похлупете с капак.

Гответе на тих огън, докато виното се изпари, месото добие кафеникав загар. В края на готвенето, прибавете топеното сирене и разбъркайте.

Добавете ананаса, нарязан на малки парченца. Овкусете със сол и бял пипер.

Крехкото свинско с ананас и топено сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: