Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с мед и горчица на фурна

Свински ребърца с мед и горчица на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Ако и вие сте от онези хора, за които свинските ребърца са най-предпочитаните зеленчуци - следващата рецепта е точно за вас"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • вода - 50 мл
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребърцата и ги подсушете. В отделна купа смесете водата, меда, горчицата, куркумата, кимиона, черния пипер и солта и бъркайте до получаване на еднородна смес.

Сложете ребрата в сместа и оставете в хладилник за минимум 2 часа. Ако имате повече време ги оставете да престоят едно денонощие.

Сложете в леко намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса за 60 мин.

Сервирайте свинските ребърца с микс от зеленчуци, доматена салата или друга гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina Yordanova
Ivelina Yordanova
Може ли да се изпекат с марината?
27.01.2019 15:44
2
1
Покажи всички подкоментари
Stoian Dobrev
Stoian Dobrev
С фолио ли трябва да е защото ми се струва че ще загори на дълго печене
18.12.2018 11:51
1
1
Покажи всички подкоментари
Асен Константинов
Асен Константинов
Това,с водата-точно ли е?Само 50ml. ?!?
30.05.2018 18:05
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Страхотно изглеждат, Гергана! Браво!
14.10.2016 21:39
4
1
Покажи всички подкоментари