Свинско печено и пълнени гъби с шунка и ементал

14/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Ефектно предложение, което е особено подходящо за официална вечеря или за някой празник със семейството "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг от бут
  • за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л
  • брашно - 2 с.л
  • олио - 2 с.л
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • за гарниране
  • гъби
  • ементал - 1 опаковкаслайс
  • шунка - 1 опаковка слайс
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за намазването. Подсушете месото и го намажете с получената смес. Завийте го със стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа. След това го сложете в тава, сипете вода и завийте с фолио.

Печете на 180 градуса около два часа. Накрая свалете фолиото и допечете до златисто. Почистете гъбите от пънчета и ги подредете в тава. Сложете на масата едно парче шунка, до него парче ементал, като ги застъпите.

Завийте на руло и го нарежете на три части. Посолете и поръсете гъбите с черен пипер. Във всяка гъба сложете по едно рулце. Сипете малко вода в тава и печете на 200 градуса около двайсетина минути.

Сервирайте в плато печеното месо с пълнени гъби и зрънца нар. Ястието е подходящо за новогодишните празници, става вкусно и не изисква много време за приготвяне.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар