Свински гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
14/10/2016
"Ароматът на това завладяващо ястие може да бъде усетен дори и от тук и то не благодарение само на силата на съвременните технологии "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 207
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските гърди със сол, черен пипер и соев сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути. В тиган сложете маслото и малко олио. Запържете гъбите и ги извадете в чиния. В същата мазнина изпържете лука и чесъна.

Сипете лука и гъбите в блендер и ги пасирайте. В същия тиган запържете брашното, налейте вода и изсипете пасираните лук и гъби. Посолете и поръсете с черен пипер и мащерка, ако е необходимо налейте още вода.

След като поври няколко минути, налейте сметаната. Разбъркайте добре и след около 2 минути свалете от котлона.

Изпечете свинските гърди на скара, грил тиган или във фурната. Сервирайте ги в чиния, полети с гъбен сос и кубчета запържен бекон.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
14.10.2016 19:41
Богата е рецептата и не виждам смисъл от добавката на бекон. Манатарките са достатъчно ароматни, също и другите продукти. Аз не бих го прибавила, от това рецептата само губи.
1
0
Mariana
Mariana
14.10.2016 14:29
Ммм, имам чувството, че усещам аромата на тези свински гърди още тук :)
1
0