Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон

Свински гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свински гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон2 / 2
20/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматът на това завладяващо ястие може да бъде усетен дори и от тук и то не благодарение само на силата на съвременните технологии"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • манатарки - 2 - 3 бр. средни
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • сметана - 150 мл
  • мащерка
  • бекон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските гърди със сол, черен пипер и соев сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути.

В тиган сложете маслото и малко олио. Запържете манатарките и ги извадете в чиния. В същата мазнина изпържете лука и чесъна.

Сипете лука и гъбите в блендер и ги пасирайте. В същия тиган запържете брашното, налейте вода и изсипете пасираните лук и гъби.

Посолете и поръсете с черен пипер и мащерка, ако е необходимо налейте още вода.

След като поври няколко минути, налейте сметаната. Разбъркайте добре и след около 2 минути свалете от котлона.

Изпечете свинските гърди на скара, грил тиган или във фурната. Сервирайте ги в чиния, полети с гъбен сос и кубчета запържен бекон.

Свинските гърди със сос от манатарки и хрупкав бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Богата е рецептата и не виждам смисъл от добавката на бекон. Манатарките са достатъчно ароматни, също и другите продукти. Аз не бих го прибавила, от това рецептата само губи.
14.10.2016 19:41
1
Mariane
Mariane
Ммм, имам чувството, че усещам аромата на тези свински гърди още тук :)
14.10.2016 14:29
1