Начин на приготвяне
Изпечете чушките, обелете и изчистете от семенника. Поставете ги в гевгир да се изцедят от водата. Всяка червена чушка разцепете на две и я разтворете като лист. Зелените чушки нарежете на ситно.
Объркайте смес от сиренето, яйцата, копъра и счукания чесън. На дъното на терин наредете от червените чушки. Слагайте ги една срещу друга, така че да покрият и стените. Сложете половината от сместа със сирене.
Наредете един пласт от нарязаните зелени чушки и изсипете останалата смес. Захлупете с чушките, които са по стените на формата. Ако са ви останали още от червените чушки ги наредете отгоре.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 90 минути. Ако е необходимо покрийте теринът с фолио, но не го затваряйте. Теринът се обръща напълно охладен.
От тези продукти излизат два терина с чушки и сирене! Ако желаете по-малък, намалете продуктите!