Терин с чушки и сирене

13/01/2020
"Непременно опитайте този ароматен терин, обещаваме, че ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете и изчистете от семенника. Поставете ги в гевгир да се изцедят от водата. Всяка червена чушка разцепете на две и я разтворете като лист. Зелените чушки нарежете на ситно.

Объркайте смес от сиренето, яйцата, копъра и счукания чесън. На дъното на терин наредете от червените чушки. Слагайте ги една срещу друга, така че да покрият и стените. Сложете половината от сместа със сирене.

Наредете един пласт от нарязаните зелени чушки и изсипете останалата смес. Захлупете с чушките, които са по стените на формата. Ако са ви останали още от червените чушки ги наредете отгоре.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 90 минути. Ако е необходимо покрийте теринът с фолио, но не го затваряйте. Теринът се обръща напълно охладен.

От тези продукти излизат два терина с чушки и сирене! Ако желаете по-малък, намалете продуктите!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар