Начин на приготвяне
Изпечете чушките, почистени от семето и дръжките, в чушкопек или на скарата, задушете ги в плик и ги обелете. Запомнете да ги редите на дъното на предварително намаслена форма, като ги поставяте веднъж с върха нагоре, веднъж с върха надолу.
Чушките трябва да се поставят така, че краищата им да се подават от ръба на формата. Щом запълните дъното, изсипете половината смес, приготвена от разбитите със сиренето яйца, овкусени с черен пипер.
Отгоре подредете втория ред чушки, покрийте отново с плънка и най-отгоре завършете с трети ред чушки, като приберете и всички краища на чушки, които са се подавали извън формата.
Теринът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност. След опичане се оставя леко да се охлади, обръща се върху подходяща чиния за сервиране и се поднася.