Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Терин с чушки и сирене

Терин с чушки и сирене

Терин с чушки и сирене
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
15
"Непременно опитайте този ароматен терин, обещаваме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • чушки - 1.5 кг червени
  • чушки - 500 г зелени
  • сирене - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете и изчистете от семенника. Поставете ги в гевгир да се изцедят от водата. Всяка червена чушка разцепете на две и я разтворете като лист. Зелените чушки нарежете на ситно.

Объркайте смес от сиренето, яйцата, копъра и счукания чесън. На дъното на терин наредете от червените чушки. Слагайте ги една срещу друга, така че да покрият и стените. Сложете половината от сместа със сирене.

Наредете един пласт от нарязаните зелени чушки и изсипете останалата смес. Захлупете с чушките, които са по стените на формата. Ако са ви останали още от червените чушки ги наредете отгоре.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 90 минути. Ако е необходимо покрийте теринът с фолио, но не го затваряйте. Теринът се обръща напълно охладен.

От тези продукти излизат два терина с чушки и сирене! Ако желаете по-малък, намалете продуктите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: