Креп

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
13/01/2020
"Изненадайте приятно близките си с този обичан вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 286
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата на пяна. После се добавят последователно масло, захар, сол, олио и прясно мляко. Разбъркват се добре.

В содата се капват няколко капки оцет, за да потисне миризмата й, и тогава се добавя.

Ванилията се смесва с брашното и се добавя постепенно, разбърквайки, за да не стане на бучки.

Сместа за плоския хляб трябва да е гъста като боза. После от сместа се взема с черпак и се пържат в загрято олио. Много вкусен Креп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
16.10.2016 17:46
Какво е креп? Нещо като палачинките Сюзет ли? Странна е рецептата, на снимката изглеждат като пърленки, а в рецептата има ванилия и пише че са пържени, а всъщност са като печени на пещ
0
0
Джемиле Чешлиева
Пържени са Сия, обаче малко по изгоряха тъй като с малко дете понякога така се получава. Креп е подобен на палачинките но са удължени и малко по-дебели.
0
0