Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Поширани круши с шоколадов сос

Поширани круши с шоколадов сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Поширани круши с шоколадов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • круши - 4 броя
  • вино - 400 мл просеко или друго пенливо
  • портокали - сокът и настърганата кора на 1 портокал
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 шушулка
  • канела - 1 пръчка
  • анасон - 1 звездовиден
  • шоколад - 100 г натурален
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 30 - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в малка тенджерка на котлона виното, портокаловия сок и настърганата кората, меда и канелата и анасона. Сложете вътре предварително обелените круши. Оставете да се варят на умерен огън около 15-20 минути.

За шоколадовия сос разтопете начупения шоколад, добавете маслото и млякото и разбъркайте, докато сосът се хомогенизира.

Сложете по 1 круша в десертни чинии и ги полейте отгоре с шоколадови сос. Декорирайте по желание с пръчици канела и звездички анасон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: