Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на малки късчета. Запържете го в олиото, докато месото омекне.
Добавете ситно нарязания лук и при непрекъснато бъркане, гответе 5-6 минути. Отстранете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.
Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете ги в отделен съд до златисто. Овкусете със сол.
Разстелете бутер тестото и леко го разточете. Облепете стените на глинен съд и запечете в загрята фурна.
Когато бутер тестото започне да добива златист цвят, изсипете месната плънка, наредете отгоре тънко нарязани кръгчета домат, сложете запържените гъби и отгоре гарнирайте с тънки лентички от тестото.
Върнете глинения съд отново в печката и запечете на 180 градуса за още 10 мин. Бутер запеканката със свинско и гъби е готова.
Страхотна е тази запеканка, трябва да я опитате.