Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Запеканки»Бутер запеканка със свинско и гъби

Бутер запеканка със свинско и гъби

Бутер запеканка със свинско и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Такава вкусотия сме ви приготвили, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • свинско месо - 250 г
  • гъби - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава средно голяма
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки късчета. Запържете го в олиото, докато месото омекне.

Добавете ситно нарязания лук и при непрекъснато бъркане, гответе 5-6 минути. Отстранете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете ги в отделен съд до златисто. Овкусете със сол.

Разстелете бутер тестото и леко го разточете. Облепете стените на глинен съд и запечете в загрята фурна.

Когато бутер тестото започне да добива златист цвят, изсипете месната плънка, наредете отгоре тънко нарязани кръгчета домат, сложете запържените гъби и отгоре гарнирайте с тънки лентички от тестото.

Върнете глинения съд отново в печката и запечете на 180 градуса за още 10 мин. Бутер запеканката със свинско и гъби е готова.

Страхотна е тази запеканка, трябва да я опитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: