Редена царска салата

Редена царска салата
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
16
"Направете си тази вкусна царска салатка за зимата и няма да сгрешите! Хем вкусна, хем с гарантиран резултат!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 бр. (големи глави)
  • камби - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • зеле - 1/2 зелка бяло
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • синапено семе
  • съставки за 1 компотен буркан
  • оцет - 60 мл ябълков
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци и нарежете морковите на кръгчета, а някои на цветчета.

Бялото зеле на едри парчета, камбите на средно едри парчета, а карфиола разделете на розички.

На дъното на всеки буркан сипете оцета, захарта, солта и олиото. Поръсете щипка синапено семе и 4-5 зрънца черен пипер.

Разбъркайте и започнете да редите като по избор редувате зеленчуците, така се получават на редове. Притискайте хубаво всички зеленчуци, докато редите и напълните буркана с царска туршия.

По средата поръсете с магданоз и отгоре също. Долейте с вода и затворете капачките със затварачка.

Варете от 5 до 7 минути за капачка и ще имате наистина една сигурна царска салата за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: