Варено пиле с млечен сос

Варено пиле с млечен сос
Снимка: цветослава киркова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Златна рецепта от тефтерите на мама, която често-често приготвяме и днес"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г варено (бяло)
  • за соса
  • кисело мляко - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в дълбок тиган да се разтопи и добавете брашното, като бъркате непрекъснато да не загори. Налейте 1 ч.ч. от бульона, където е вряло месото, оставете да заври.

Разбийте киселото мляко с жълтъците, чер пипер и малко лимонов сок, добавете малко от врящия сос, разбъркайте и налейте на тънка струйка в тигана, като бъркате непрекъснато, за да се получи гладка и хомогенна смес.

Добавете парчетата сварено месо и оставете за няколко минути на котлона. Сервирайте ястието поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: