Начин на приготвяне
В зависимост от това колко голяма е тавата ви ще се нуждаете от различно количество тиква. Аз използвах най-малката си, която с диаметър 22 см, но ако имате нужда от по-голямо количество за повече хора, освен по-голяма тава, трябва да използвате и двойно по-голямо количество продукти.
Тиквата се бели и се нарязва на средно големи кубчета. Режете толкова, че да покрие добре дъното на тавата. Сипвате отгоре половината захар и печете на 200 градуса около 20 минути (за по-голямо количество или в зависимост от сочността на тиквата времето може да стигне и до 40 минути).
С телена бъркалка разбивате останалата захар заедно с яйцата, млякото и ванилията. Когато тиквата е омекнала, я залейте с карамелената смес. Пече се на по-слаба фурна - 130 градуса между 30 - 45 минути. Когато забележите, че карамелът е стегнал и в средата и започне да покафенява отгоре, десертът е готов.
Оставете крем карамела поне няколко часа да изстине добре, за да се реже на перфектните парчета.