Начин на приготвяне
Почистете ябълките и ги настържете на ренде. Залейте ги с изцедения лимонов сок.
Поръсете с настърганата лимонова кора и разбъркайте за да се ароматизират. В купа разбийте за няколко минути яйцето, захарта и сиренето.
На струйка излейте леко затопленото прясно мляко и разтопеното краве масло. Пресейте брашното, ванилията и бакпулвера и ги прибавете към яйчената смес на порции.
Сложете настърганите ябълки и внимателно объркайте всички продукти. Изсипете сметта в подмазана и посипана с брашно форма за кекс.
Загрейте фурна с вентилатор на 180 градуса. Изпечете кекса за около 30 мин. Пробвайте дали е изпечен с дървено шишче, трябва да излезе сухо от кекса.
Изчакайте сладкиша да се охлади за 10 мин. и извадете от формата. Веднага го поръсете с пудра захар!
Кексът с настъргани ябълки и крема сирене е неустоим.