Начин на приготвяне
Направете захарния сироп, като загреете водата и добавите захарта. След като заври и захарта се разтопи напълно, отстранете от огъня и охладете. След като сиропът изстине, ароматизирайте с вермута (може да го замените с друг вид алкохол по желание).
Отделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците с 2/3 от захарта на гъст сняг. Останалата захар прибавете към жълтъците и разбийте и тях на гъст крем. Съединете двете разбити смеси и разбъркайте до хомогенност.
Прибавете постепенно пресятото брашно и ванилията към яйчената смес и разбъркайте до поемането му. Застелете подходяща тава за печене. С помощта на пош с подходящ накрайник щприцовайте полусфери и толкова на брой кръгчета със същия диаметър. Поръсете леко с брашно.
Изпечете в умерена фурна до леко порозовяване. Сиропирайте с вече охладения сироп. Направете крема, като разбиете сметаната и пудрата захар на гъст крем с помощта на миксер.
Добавете желатина, по указания на пакета начин. Разбийте крема до получаването на пухкава смес. Намажете основите /кръгчетата/на пастите с крем и слепете с плоското на полусферичката.
Направете шоколадова глазура, като разтопите шоколада на водна баня и прибавите олиото. Разбъркайте и глазирайте пастичките. Шприцовайте върху всяка пастичка сметаново цвете/ по желание може да оцветите със сладкарска боя/ и гарнирайте с коктейлни черешки.
Оставете ги за няколко часа, за да си поемат от ароматите и сиропа.
Подредете пастите в хартиени формички. Използвала съм ръководство, спазила съм всички стъпки и Вкусните пасти Индиана се получиха страхотно!