Пилешки маншони с прясно зеле

20/10/2016
"Вкусна есенна гозба!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва на ситно, намачква се с малко сол. Доматите се обелват и настъргват на ренде, може да се ползват и от консерва. В голяма тенджера се загрява олиото, сипва се нарязаното зеле и се бърка, докато спадне обема му.

Добавят се доматите, червен пипер, черен пипер , дафинов лист и джинджифил на прах. Разбърква се добре. Прибавят се и пилешките маншони, налива се топла вода малко над зелето.

Оставяме да се готви на умерен огън, като периодично се разбърква. Ако е нужно, се добавя малко сол. Готви се до готовност на зелето и пилешкото месо. Сервираме с люта чушка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар